Brabanders goed door keuring Dakar

30 december 2011 om 17:57
nl
De voertuigen van de Brabantse deelnemers aan de Dakar Rally zijn vrijdag moeiteloos door de keuring gekomen.
Geschreven door

Binnen een uur waren alle verplichte stempeltjes voor de vijf wedstrijdtrucks binnen, vertelde routinier Gerard de Rooy. De Rooy staat dit jaar met een zogenoemde torpedotruck aan de start in de Argentijnse badplaats Mar del Plata. "Als ik het zo hoor, rijdt volgend jaar de helft met een auto als de mijne", zei De Rooy. "We lopen weer voorop, dat is wel duidelijk. Het is meer een zware auto dan een truck."
Erik van Loon
Ook de Mitsubishi rallywagen van Erik van Loon uit Riethoven kwam goed door de keuring. "De afgelopen dagen, sinds we in Argentinië zijn aangekomen, was er genoeg te doen. We hebben de auto helemaal gereed gemaakt, alle spullen ingeruimd zodat we alles snel bij de hand hebben. Nu is alles klaar en staat de auto tiptop in orde in het parc fermé."
'Zijn toch je kindjes'
Aan de racetrucks van zijn teamgenoten Eimbert Timmermans en Peter van den Bosch werd de afgelopen dagen ook nog flink gesleuteld om alles gereed te krijgen. Nu blijven de wagens tot de start in het parc fermé op de marinebasis van Mar del Plata staan. "Dan geef je ze uit handen, terwijl het toch je kindjes zijn," vond Eimbert Timmermans, die de trucks bouwde.
Bijzondere ervaring
Voor het Veka-team van Peter Versluis uit Werkendam waren de eerste dagen in Argentinie één groot feest: "Het is een bijzondere ervaring hoe de plaatselijke bevolking op ons en alle andere Dakar deelnemers reageert. Het maakt niet uit wat je functie is binnen het team, maar als je herkenbaar bent als deelnemer aan het Dakarspektakel willen veel mensen met je op de foto. Door de stad rijden wordt altijd vergezeld door toeterende auto’s naast je en zwaaiende mensen of duimen omhoog langs de weg. Super om zo naar de start toe te leven die nog maar een paar dagen van ons verwijderd is."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.