Veldhovense Erwin Vermeulen eind januari voor Japanse rechter

30 december 2011 om 20:59
nl
De Veldhovense Erwin Vermeulen die in het Japanse Tajii vastzit voor het maken van foto's van de jaarlijkse Dolfijnenjacht, moet op 26 januari voor de rechter verschijnen. Dat heeft zijn familie vrijdag laten weten.
Geschreven door

De rechtszaak vindt plaats op 26 en 27 januari. De Veldhovenaar wordt mishandeling ten laste gelegd omdat hij eerder deze maand een dolfijnenjager zou hebben geduwd. Vermeulen is actief bij milieuorganisatie Sea Shepherd die zich inzet tegen de walvisvangst.

Het Nederlandse consulaat heeft de Veldhovenaar vrijdag bezocht. Volgens de medewerkers van het consulaat maakt Vermeulen het goed.
Borgtocht
De rechtszaak, waar ook de familie van Vermeulen bij probeert te zijn, dient in een districtsrechtbank in Wakayama ten zuidwesten van Osaka. De familie onderneemt pogingen om Vermeulen op borgtocht vrij te krijgen, in afwachting van zijn zaak.
Geld inzamelen
De belangrijkste man van Sea Shepherd, kapitein Paul Watson, riep eerder deze week via de website van de organisatie op om geld te doneren voor de verdediging van Erwin Vermeulen uit Veldhoven.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.