Video

Brandmelders Speelhuistheater Helmond zouden zijn afgeplakt

31 december 2011 om 15:34
nl
De brandmelders van het Speelhuistheater in Helmond zouden anderhalf jaar geleden afgeplakt zijn geweest met tape. Dat staat in het jaarverslag van de Vereniging van Eigenaren van het complex.
Geschreven door

De tape werd geconstateerd na een brandcontrole. Ook zouden de brandblussers niet goed zijn. "Bij niet goed gebruiken van brandmelders kan een verzekeraar besluiten om geen geld uit te keren", aldus een van de oud-bewoners van de kubuswoningen.

Het is onduidelijk of de situatie van anderhalf jaar geleden nog steeds speelde tijdens de grote brand van donderdag.
Rookmelders stonden uit
Een technische medewerker van het theater zei eerder tegen het Eindhovens Dagblad dat de rookmelders van het theater niet aan hebben gestaan toen de brand begon. Dat gebeurt wel vaker, omdat rookmachines tijdens voorstellingen anders voor problemen zorgen. De politie kan het verhaal van de medewerker niet bevestigen. "We nemen alles mee in het onderzoek, we praten ook met medewerkers van het theater."
Eén woning vernield
Van de twaalf Helmondse kubuswoningen rondom het theater is er door de brand één vernield en hebben er vijf 'meer dan gemiddeld' schade opgelopen. Er wordt geprobeerd om alle woningen zo snel mogelijk weer bewoonbaar te maken, ook de vernielde woning.








App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.