Dakar 2012 begonnen: Frans Verhoeven als eerste gestart

1 januari 2012 om 12:31
nl
De Dakar Rally 2012 is op nieuwjaarsdag officieel van start gegaan. De motoren zijn al over de eindstreep. Motorrijder Frans Verhoeven uit Tilburg was niet alleen de eerste Brabander, maar ook de eerste Nederlander die aan de zwaarste rally ter wereld begon.
Geschreven door

Frans Verhoeven startte zaterdag bij de podiumpresentatie op de voor hem gebruikelijke manier. De Tilburger heeft als traditie dat hij op één wiel aan de Dakar Rally begint. Normaal gesproken op het achterwiel, maar nu koos Verhoeven voor een andere variant.
Special Stage
Degene die zondag als allereerste zijn motor mocht aanzwengelen was de winnaar van vorig jaar Marc Coma. De Spaanse KTM-rijder is gestart in Mar del Plata waar hij na een verbindingsroute van 763 kilometer aankomt bij de officiële eerste etappe, een zogeheten special stage over 57 kilometer. De rijders finishen daarna route van de eerste etappe in Santa Rosa de la Pampa.
Kleine duinen
De in totaal 178 motoren, 30 quads, 161 auto's en 74 vrachtwagens rijden deze special stage langs de kust van Argentinië met een paar kleine duinen om de voertuigen licht te testen. Aan de Dakar Rally in Argentinië, Chili en Peru doen in totaal twintig Brabantse deelnemers mee.

Omroep Brabant volgt van minuut tot minuut de eerste etappe in een liveblog. Daar vind je tussenstanden, het laatste nieuws en reacties van de Brabantse Dakardeelnemers.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.