Video

Dertig nieuwjaarsduikers in Etten-Leur

1 januari 2012 om 14:42
nl
Traditiegetrouw worden er op 1 januari in heel Brabant nieuwjaarsduiken georganiseerd. Zo ook in Etten-Leur. In de zwemplas bij jachthaven De Turfvaart haalden zo'n dertig fanatiekelingen een nat pak.
Geschreven door

Het was volgens organisator Ton Stoop dit jaar een makkie. Buiten was het twaalf graden en de watertemperatuur was zeven graden. Erg zacht voor de tijd van het jaar.

Stoop had meer deelnemers verwacht vanwege het relatief goede weer. Hij heeft wel een verklaring voor het lage deelnemersaantal. "Twee jaar op rij is de duik niet doorgegaan omdat het te koud was, daardoor zijn mensen het misschien vergeten dit jaar."
Den Bosch
In Den Bosch was de grootste nieuwjaarsduik van Brabant. Door het zachte weer stonden er 250 toeschouwers en kwamen er honderden deelnemers op de duik af. De organisatie telde tussen de 600 en 700 duikers in Den Bosch. Het water werd gemeten op vijf graden celsius.
Overal in Brabant zijn nieuwjaarsduiken gepland. Zo wordt er voor het nieuwe jaar het water ingerend in onder meer Volkel, Oss, Vught, Loon op Zand, Wijk en Aalburg, Mill, Prinsenbeek, Drimmelen en Oisterwijk.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.