Recordaantal deelnemers Nieuwjaarsduik in Den Bosch - Foto's

2 januari 2012 om 11:01
nl
Het was zondag een massale plons tijdens de Nieuwjaarsduik in Den Bosch. Ruim 700 sportievelingen trotseerden het frisse water van de Oosterplas om het nieuwe jaar in te luiden. Daarmee is het de grootste Nieuwjaarsduik in Brabant. Bekijk de fotoserie.
Geschreven door

Sommige deelnemers hadden alles uit de kast getrokken om zo uitbundig mogelijk te water te gaan. Ze kwamen als Hawaïaanse schone, als kortgerokte verpleegster of als Viking met dikke brandende sigaar. Ook bevond zich een koe met uiers tussen de sportieve menigte, plus een complete groep voetbalfans, gehuld in het tenue van FC Den Bosch.
Allemaal doken ze om klokslag één uur het water in, om er daarna heel snel weer uit te rennen. "Vreselijk koud!", rilde een van de deelneemsters die voor de eerste keer meedeed.
Zacht winterweerAnderen vonden het wel meevallen met de kou. "Niks aan de hand", aldus iemand die voor de derde keer een duik nam op Nieuwjaarsdag. "Vorig jaar moesten ze hier eerst het ijs wegkappen voordat we überhaupt het water in konden. Dan is het nu gewoon aangenaam."
Het zachte weer verklaart de massale populariteit van het evenement dit jaar. Met 12 graden was het ongewoon warm. Toch vonden de gratis snert en warme chocomelk na afloop van de duik gretig aftrek.
RecordOrganisator Ronald van Litsenburg, voorzitter van de Bossche Reddings Brigade, is meer dan tevreden over de opkomst. "We hebben nog nooit zoveel deelnemers gehad als dit jaar", zegt hij. " Dat komt uiteraard door het milde winterweer, maar ik zie ook bekende gezichten. Voor veel mensen begint dit zoetjesaan een heuse traditie te worden."
In totaal namen zondag 36.000 mensen op 89 locaties in Nederland een duik in het water.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.