Video

'Uitslag Postcode Loterij-trekking stond al op internet'

2 januari 2012 om 07:32
nl
Terwijl de liveshow van de Postcode Loterij Nieuwjaarsshow met de bekendmaking van de winnaars uit de loterij nog in volle gang was, stond de uitslag van de trekking al op internet. De Drunense Milou Steenvoorden (25) ontdekte de fout op de website van de loterij. Daardoor was de verrassing er voor de loterijwinnaars van af.
Geschreven door

De liveshow begon om half tien op RTL4 en duurde tot half twaalf. Van Steenvoorden plaatste even voor tien uur een tweet met daarin een foto van de uitslag die vermeld werd op de website van de Postcode Loterij. Ruim 45 minuten later werd de uitslag pas van de site verwijderd.
Winnende uitslag
Ook Eindhovenaar Kevin van Berlo (26) zag de blunder van de loterij. "Ik hoorde dat de Postcodeloterijvrachtwagen was gespot in Breda en ben toen voor de uitslagen naar de website gegaan. In eerste instantie zag ik niets, maar toen ik de pagina ververste stonden daar alle winnende uitslagen", vertelt de Eindhovenaar aan het AD.
Loterij verwijderde uitslag
De fanatieke Twitteraar meldde zijn ontdekking met zijn twittervolgers en met de Postcode Loterij zelf. "Er kwam geen reactie. Twintig minuten later waren de uitslagen verdwenen", aldus Van Berlo. Na de liveshow op RTL4 heeft de loterij de uitslagen opnieuw gepubliceerd.
Geldbedrag misgelopen
Kevin zelf liep in 2010 een groot geldbedrag mis toen de PostcodeKanjer van 30 miljoen euro in zijn woonplaats viel. Hij woonde twee jaar daarvoor op de winnende postcode en speelde mee met drie loten.
Winnaars
Deelnemers aan de loterij in drie Brabantse plaatsen gingen er vandoor met een groot geldbedrag. In Breda viel de PostcodeKanjer van 40 miljoen euro op postcode 4834 WC. In Hank en in Berkel-Enschot mochten deelnemers in de winnende straten een miljoen verdelen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.