Video

Veel gedupeerde bewoners na brand 't Speelhuis Helmond terug naar huis

2 januari 2012 om 18:06
nl
Bijna alle gedupeerde bewoners bij het afgebrande theater 't Speelhuis in Helmond kunnen maandagavond terug naar huis. Dat zei burgemeester Fons Jacobs van Helmond maandag tegen Omroep Brabant. De bewoners van de 14 kubuswoningen die grenzen aan het theater zijn maandag geïnformeerd door de gemeente.
Geschreven door

De asbest die door de brand was vrijgekomen, is volledig opgeruimd door een gespecialiseerd bedrijf.

Vier huizen raakten zwaarbeschadigd en zijn voorlopig onbewoonbaar. "Voor die mensen moeten we kijken naar andere oplossingen", zo zei Jacobs in het Omroep Brabant-programma Onder Ons.

Volgens de burgemeester is het zeker dat er geen strafbare feiten zijn gepleegd die ertoe hebben geleid dat de brand ontstond. Het theater werd donderdag door een grote brand verwoest.
Erg betrokken
Jacobs heeft afgelopen weekend gemerkt dat veel Helmonders erg betrokken waren bij het theater. Hij kreeg veel heftige reacties in zijn brievenbus. "Er was iemand die zei: 'Al zijn het mijn laatste centen, het theater moet opnieuw worden gebouwd.' Ook kreeg ik een brief van iemand die nu werkloos is en zei dat hij wel in kon worden gezet bij de sloopwerkzaamheden."

De Helmonders zijn de enorme klap van donderdag, de dag waarop theater 't Speelhuis volledig afbrandde, amper te boven. "Het dreunt de komende weken nog na", aldus de burgemeester.

De laatste asbestresten bij het afgebrande theater 't Speelhuis in Helmond zijn maandag opgeruimd. Daarnaast wordt begonnen met het opruimen van het puin rondom het theater. De bibliotheek gaat woensdag weer open voor het publiek.
Programmering
Binnenkort wordt gekeken naar de programmering van 't Speelhuis. "We moeten per voorstelling bekijken hoe we die gaan onderbrengen. Ook moeten we kijken naar de werkgelegenheid van het personeel. Er zijn mensen die 35 jaar in 't Speelhuis hebben gewerkt en nu hun broodwinning en hobby weg zien vallen."
App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.