Video

Neergeschoten jongen Cuijk nog steeds op intensive care

2 januari 2012 om 12:49
nl
De situatie van het 11-jarig jongetje dat op oudejaarsavond werd neergeschoten is verbeterd, maar hij ligt nog wel op de Intensive Care. Dat heeft de nicht van jongetje, Nilay Külci, laten weten. "Hij is heel moe, maar we zijn blij dat het beter met hem gaat na de operatie. Hij kan alleen nog niet zo lang wakker blijven."
Geschreven door

Artsen hebben 'een kogel' uit zijn lever gehaald. "We zijjn gezegend met het feit dat hij buiten levensgevaar is. Dat is wat telt." Külci verwacht dat haar neefje deze week van de Intensive Care mag, naar de kinderafdeling. Er zijn nog wel veel vraagtekens bij de familie over het herstel en eventuele schade aan de lever, zegt ze.

Volgens de politie is de gevonden kogel zeer waarschijnlijk afgeschoten met een vuurwapen en niet met een luchtdrukwapen. Maandag heeft de politie bekend gemaakt dat er meerdere schoten zijn gelost.
Niets gezien
Vriendjes van de jongen die met hem vuurwerk afstaken, hebben niets gemerkt van het schietincident. Zij zijn verhoord. "Ze hebben knallen gehoord", zegt het nichtje, "maar dat was waarschijnlijk vuurwerk."
Boze buren
In de buurt wordt volop gespeculeerd over de oorzaak. Zo zou iemand uit de buurt het geknal van de jongens zat zijn geweest en hebben geschoten. Ook gaan er verhalen dat de jongen zelf een pistool had. Maar dat laatste sluit zijn nicht uit. "Dat is onmogelijk. Zijn ouders hebben dat niet thuis liggen en hij zou niet eens weten hoe hij eraan zou moeten komen", zegt ze.
Politiehelikopter
Een politiehelikopter heeft maandagochtend luchtfoto’s gemaakt boven de Vuurijzerstede in Cuijk, waar de schietpartij zaterdag plaatsvond. De dader is nog spoorloos.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.