Video

Vermiste Bram Claassen (19) Haghorst maandag niet gevonden

2 januari 2012 om 17:04 • Aangepast 22 april 2020 om 23:52
nl
De zoekactie naar de 19-jarige vermiste Bram Claassen uit Haghorst is voor maandag gestaakt. Dat zegt de gemeente Hilvarenbeek. Dertig medewerkers van brandweer, politie en Rijkswaterstaat zochten maandag bij het Wilhelminakanaal in Haghorst naar de vermiste Bram Claassen (19) uit Haghorst. Hij wordt sinds zondagnacht vermist. Dinsdagochtend zal er verder worden gezocht.
Geschreven door

Claassen verliet rond één uur 's nachts een café in de dorpskom. Daarna liep hij naar huis, maar daar kwam hij nooit aan. Thuis nam de ongerustheid in de loop van de ochtend toe en vervolgens werd om elf uur door zijn vader alarm geslagen. Daarop is een sms-alert verstuurd. Volgens burgemeester Ryan Palmen van Hilvarenbeek houdt de familie rekening met het ergste.
Mogelijk in water gevallen
Vanuit het café naar het huis van de ouders is ongeveer vijfhonderd meter. Op de route ligt een brug over het Wilhelminakanaal. De politie vermoedt dat de man in het water is gevallen. De politie en brandweer waren maandag tot 22:00 bezig met een zoekactie rond het Wilhelminakanaal. De zoekactie concentreert zich rond de Moergestelseweg. Een duikteam en hoogwerker zijn hiervoor ingezet. Een politiehelikopter met een speciale camera en een sonarboot speurden maandag ook naar Claassen. Vrijwilligers waaronder vrienden van de vermiste jongen doorzochten de omgeving. Burgemeester Ryan Palmen van Hilvarenbeek, waar Haghorst deel van uitmaakt, was bij de zoekactie aanwezig.
Emotioneel
De politie heeft de omgeving afgezet. Desondanks was er veel publiek op de been om de zoekactie te volgen. Sommigen van hen zijn zeer emotioneel, vertelt een fotograaf die ter plaatse is in Haghorst.
Meerdere vermissingen
Eind december verdween in Breda de 26-jarige Youri Bicker. Zijn lichaam werd na een zoekactie in het Markkanaal gevonden. De politie gaat uit van een noodlottig ongeval.

De 19-jarige Dylan Proosten uit Rijen werd sinds 10 december vermist. Hij werd bijna tien dagen later gevonden in een weiland in Terheijden. De politie heeft geen aanwijzingen dat de man door een misdrijf om het leven is gekomen.

Op Tweede Kerstdag vond een politieman in burger een lijk in het Wilhelminakanaal Noord in Oosterhout. De politie denkt te weten om wie het gaat.
Bijeenkomst
De gemeente Hilvarenbeek organiseert dinsdagavond een speciale bijeenkomst over de vermissing van Bram Claassen. Bij de bijeenkomst is de politie en de brandweer aanwezig om de laatste informatie uit te wisselen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.