Video

'Directeur Papegaaienopvang Oerle stak twee ton in eigen zak'

2 januari 2012 om 15:14 • Aangepast 22 april 2020 om 23:52
nl
Bijna twee ton aan contante inkomsten van het Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien in Oerle is niet besteed aan de papegaaien. Oprichter en directeur Tonnie van Meegen stak het geld in eigen zak. Dat zeggen vier medewerkers van de papegaaienopvang.
Geschreven door

De medewerkers eisen in een kort geding het vertrek van twee bestuursleden. Volgens de medewerkers kwamen de bedragen niet voor in de jaarstukken. Het huidige bestuur wist dat dit gebeurde, maar deed er niets aan. Directeur Tonnie van Meegen is in augustus overleden.

Het papegaaienpark heeft cash inkomsten uit de opname van papegaaien die mensen niet meer in huis willen hebben. Daarnaast zijn er donaties en inkomsten uit de verkoop van nootjes. Volgens de advocaat van de medewerkers kwam het geld altijd op het bureau van de directeur terecht. Uitgerekend is dat het ging om 192.000 euro in de laatste drie jaar.

De advocaat benadrukt dat niet bekend is hoeveel geld er precies verdwenen is omdat de directeur ook wel eens geen salaris opnam en rekeningen uit eigen zak betaalde.

Het kort geding staat gepland op 19 januari. De twee vaste medewerkers die het kort geding hebben aangespannen zijn op non-actief gesteld.

Het papegaaiencentrum kwam drie jaar geleden al eens in opspraak. Toen ontstond commotie over het aantal papegaaien dat doodging.





App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.