Alternatieve straf voor 200 vuurwerkboefjes

2 januari 2012 om 15:40
nl
Ruim tweehonderd Brabantse jongeren krijgen een alternatieve straf omdat ze vuurwerkregels hebben overtreden. Bureau Halt Oost-Brabant gaat ervanuit dat het totaal aantal vuurwerkvandalen op ruim 120 zal uitkomen. Dat is net zoveel als vorig jaar. Ook in Midden- en West-Brabant zijn het er ruim honderd.
Geschreven door

Het gaat om vooral jongens van dertien tot vijftien jaar oud. Ze werden betrapt op illegaal vuurwerk, het in bezit hebben van vuurwerk of het te vroeg afsteken van vuurwerk.
Opruimen van vuurwerk en andere troep
Een aantal is al ingezet voor het opruimen van vuurwerk. Een alternatieve straf is het opruimen van troep bij verzorgingshuizen, gemeentewerven of kringloopbedrijven.

Vooral jongeren in de regio's Oss en Grave zijn deze jaarwisseling over de schreef gegaan. Het aantal overtreders in grote steden als Den Bosch, Eindhoven en Helmond bleef enigszins achter.
Midden en West Brabant
De politiedistricten in Midden en West Brabant hebben allemaal ongeveer evenveel jongeren doorverwezen naar Bureau Halt. In Bergen op Zoom/Roosendaal waren dat er 25. In Breda 23 en in Oosterhout 24. In Tilburg was de score 22.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.