Chemie-Pack sleept Onderzoeksraad voor Veiligheid voor rechter

2 januari 2012 om 17:10
nl
Chemie-Pack in Moerdijk spant een kort geding aan tegen de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Advocaat Robert van 't Zelfde stelt in een interview met Omroep Brabant dat het chemieconcern te weinig tijd gekregen om op het concept-rapport over de enorme brand te reageren.
Geschreven door

De bedrijfsleiding heeft het rapport op 3 december ontvangen en kreeg vier weken de tijd om een reactie te geven. Volgens de advocaat is dat te kort om het 140 pagina's lange rapport te bestuderen. Het lukt vanwege de feestdagen en verschillende andere juridische procedures niet. Van 't Zelfde wil uitstel tot 1 april en daar ging de onderzoeksraad niet mee akkoord. De advocaat wil niet dat het rapport vol met mogelijke fouten of onwaarheden deze maand wordt gepubliceerd.
Onderzoek
De Onderzoeksraad voor Veiligheid deed onderzoek naar de directe aanleiding en de achterliggende oorzaken van de brand. Ook keek de raad naar de rol, de voorbereiding en de uitvoering van de hulpverlening.

Voor het kort geding heeft de rechtbank in Den Haag de datum van 11 januari gereserveerd.
Moerdijk, een jaar later
Donderdag 5 januari is het precies een jaar geleden dat de brand bij Chemie-Pack uitbrak. Omroep Brabant staat daar uitgebreid bij stil op TV, Radio en Internet. Op onze speciale website vind je alles terug.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.