Video

Burgemeester Moerdijk: Gevarentax voor risicovolle bedrijven

2 januari 2012 om 22:28
nl
Er moet een gevarentax komen voor risicovolle bedrijven. Dat zei burgemeester Jac Klijs van de gemeente Moerdijk maandag tijdens de nieuwjaarsreceptie.
Geschreven door

Aanleiding zijn de hoge kosten na de brand bij Chemie-Pack vorig jaar. De kosten van bijna negen miljoen euro komen uiteindelijk bij de burger terecht en dat vindt Klijs onterecht.
Herhaling funest
De gemeente zou bovendien een herhaling van een ramp als Chemie-Pack financieel niet aankunnen. Klijs wil kijken of zo’n gevarentax op de politieke agenda kan komen. De gevarenbelasting voor risicovolle bedrijven zou dan in een apart rampenfonds moeten komen waarmee rampen van bijvoorbeeld de nasleep de brand bij Chemie-Pack kan worden betaald.
Jaar geleden
Het is donderdag een jaar geleden dat de grote brand woedde bij het chemische bedrijf op het industrieterrein van Moerdijk. Omroep Brabant besteedt daar deze maand uitgebreid aandacht aan.

Maandag werd bekend dat Chemie-Pack een kort geding aanspant tegen de Onderzoeksraad voor de Veiligheid.

Moerdijk, een jaar later
Donderdag 5 januari is het precies een jaar geleden dat de brand bij Chemie-Pack uitbrak. Omroep Brabant staat daar uitgebreid bij stil op TV, Radio en Internet. Op onze speciale website vind je alles terug.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.