Cheetahwelpjes in Zoo Parc Overloon krijgen exotische namen

3 januari 2012 om 15:40
nl
De inmiddels zes weken oude cheetahwelpen van Zoo Parc Overloon hebben passende namen gekregen. Bij de drie poezen is gekozen voor Reza, Zayra en Tahnee, de kater van het gezelschap heet Tino.
Geschreven door

Na een oproep op onze website kreeg het park allerlei namen ingezonden, van oerhollands tot zeer exotisch. De vaste verzorgers van de vier welpjes hebben uiteindelijk de knoop doorgehakt. De moeder van de welpjes heet Xavannah, de vader draagt de naam Lomai, aangezien dat ook exotische namen zijn is ervoor gekozen om die lijn aan te houden voor de kleintjes.
Goudbruin, jaagster en druktemaker
De namen hebben ook betekenis: Reza betekent jaagster, Tahnee staat voor goudbruin. Het enige katertje in de groep, Tino staat voor krachtig, sterk en gezond. De naam Zayra vonden dierenverzorgers goed passen bij de kleinste druktemaker van het stel.
Uit elkaar houden
Nu de welpen nog klein zijn, lijken ze erg veel op elkaar. Om de dieren uit elkaar te houden, zoeken de verzorgers naar specifieke kenmerken van elke cheetah. De dieren worden nu al met hun namen aangesproken. De verzorgers maken daarom foto's van de beestjes zodat met behulp van die foto's goed uit elkaar worden gehouden.
Nog niet te zien voor publiek
De welpen in Zoo Parc Overloon worden alleen door moeder Xavannah grootgebracht. Vader Lomai wordt niet bij de opvoeding betrokken. De cheetahjongen blijven ongeveer 1,5 jaar bij moeder. In die tijd draagt moeder al haar kennis aan haar jongen over, zodat zij uiteindelijk op eigen poten kunnen staan. De welpen zijn nog steeds erg kwetsbaar, daarom blijven moeder en jongen voorlopig achter de schermen en zijn ze op dit moment nog niet zichtbaar voor publiek.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.