Gerben de Knegt wil snel duidelijkheid van Rabobank

3 januari 2012 om 16:23
nl
Gerben de Knegt wil dat er snel duidelijkheid komt over zijn toekomst. De veldrijder uit Goirle weet niet of hij volgend seizoen nog deel uitmaakt van het Offroad Team van Rabobank. De routinier van 36 wil graag nog een jaar door.
Geschreven door

"Ik heb begrepen dat er binnen de ploeg financieel weinig ruimte is, ook omdat ze zich willen richten op de opleiding van de jeugd. Ik snap dat op zich wel. Maar het zou wel fijn zijn voor mij als ik duidelijkheid krijg. Na al die jaren heb ik dat wel verdiend en ik neem hen het wel een beetje kwalijk dat dit zo lang duurt."
Knieblessure
De Knegt beleeft een moeizaam seizoen. Hij kampte maandenlang met een knieblessure. Toen hij daarvan hersteld was won hij de veldrit in Surhuisterveen, maar nu is hij weer ziek.
'Er zit wel wat sleet op'
De Knegt hoopt dat hij zondag op tijd hersteld is om in Huijbergen een goed NK te rijden. "Ik zou daar graag wat laten zien. Ik kan zeker ook wel fietsen, maar is het de vraag of ik echt top zal zijn. Zeker omdat het dit seizoen allemaal zo moeizaam gaat, zou ik nog heel graag een jaar door willen. Zo wil ik niet stoppen. Er zit wel wat sleet op, maar ik heb nog ambities genoeg."
Zak met geld
Als hij niet bij de Raboploeg mag blijven, wordt het volgens De Knegt lastig om zijn loopbaan voort te zetten. "Ik ben wel met wat dingetjes bezig, maar maar het zijn moeilijke tijden. Er is niet zomaar ergens een zak met geld te vinden. Ik hoop daarom echt op een goed slot van het seizoen."
'Ik begrijp Lars Boom wel'
Tijdens het NK krijgt De Knegt weer concurrentie van Vlijmenaar Lars Boom, die de afgelopen jaren de titel opeiste. "In Surhuisterveen ben ik hem voorgebleven. Ik vind hem nog niet zo sterk als vorig jaar. Voor de sport zou het misschien wel beter zijn als er een echte crosser wint, maar ik begrijp Lars wel. Het blijft voor hem leuk om te doen. De vorm van de dag zal zondag bepalend zijn. Ik hoop op een goede uitslag en een mooie wedstrijd. In deze tijden van onzekerheid zou dat voor mij heel fijn zijn.''

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.