Video

Steeds minder hoop bij vrienden vermiste Bram Claassen uit Haghorst

3 januari 2012 om 17:06
nl
Vrienden van de vermiste Bram Claassen en inwoners van het dorp Haghorst helpen mee tijdens de zoekactie naar hun vermiste vriend. Wim Blankers coördineert de zoekactie, hij is de vader van een van de vrienden van Bram. Met veel emotie vertelde hij dinsdag hoe iedereen zich inzet om de 19-jarige jongen zo snel mogelijk te vinden. Al lijkt er steeds minder hoop te zijn.
Geschreven door

Inwoners van Haghorst en vrienden van Bram Claassen ondersteunen de professionele hulpverlening. Er zijn kaarten uitgeprint van het gebied en daarop wordt aangegeven welke gebieden doorzocht zijn en welke niet. Claassen verdween zondagnacht na een nieuwjaarsborrel in een nabijgelegen kroeg. Hij kwam niet thuis en zijn ouders sloegen maandagochtend alarm.
Overmand door emoties
Volgens Blankers zijn er veel mensen op de been en is een goede coördinatie daarom gewenst. "De politie zoekt nog met een boot en maandag waren er twintig vrijwilligers van de brandweer in touw. Dinsdag waren er ook weer erg veel vrijwilligers, als we niks doen..." Blankers komt vervolgens niet uit zijn woorden en wordt overmand door emoties. Volgens hem is Haghorst een hechte gemeenschap waar mensen veel voor elkaar over hebben: "Dit doen we nu ook met z'n allen".
Uitsluiten
Blankers is wel bang dat ze zoeken naar een speld in een hooiberg. "De politie lijkt het erg waarschijnlijk dat hij in 't kanaal is gevallen. Dat denken we zelf eerlijk gezegd ook. Maar er zijn ook voorbeelden van jongens die vermist zijn en die op een gegeven moment dichtbij huis gevonden worden. Dat willen we uitsluiten."
Hoe lang nog zoeken?
Ook op de vraag hoe lang Blankers nog denkt te zoeken, kan hij moeilijk antwoord geven en spelen emoties hem parten. "Het gebied dat we nu systematisch in kaart hebben gebracht, is na vandaag zo goed als doorzocht. Ik denk dat we na vandaag niet veel meer kunnen."


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.