Video

Enthousiaste reacties na première Doodslag met Theo Maassen

4 januari 2012 om 07:25
nl
De film Doodslag is goed ontvangen. Dinsdagavond was de première in het Parktheater in Eindhoven. Theo Maassen speelt de hoofdrol van ambulancebroeder Max in de film die volledig is opgenomen in Eindhoven.
Geschreven door

Verslaggever René van Hoof was op de première en vond Doodslag een heftige en goede film, met mooie shots van Eindhoven.
Ambulances met sirenes
De film gaat over ambulancebroeder Max. Hij krijgt telkens te maken met hufterigheid in de maatschappij, tot hij er schoon genoeg van krijgt. De première begon in stijl, met een aankomst met ambulances en loeiende sirenes. Na afloop was er een staande ovatie voor de cast van de film.
Van Gijzel: herkenbaar
De Eindhovense burgemeester Van Gijzel is enthousiast. "Het is niet voor niets dat minister Opstelten afgelopen weekend heeft gezegd: nou moet het afgelopen zijn met het bejegenen van hulpverleners. Daar past deze film naadloos in. Het is een kind van de tijd en daarmee voor iedereen herkenbaar." Van Gijzel was er ook trots op dat Doodslag, na New Kids Nitro, de tweede Nederlandse film binnen maand is die in Eindhoven in première gaat.
Promotie tijdens oud en nieuw
Natuurlijk was ook Theo Maassen zelf aanwezig tijdens de première van 'zijn kindje'. De acteur heeft niet alleen de grootste rol, maar kwam ook met het idee voor de film. Met de jaarwisseling in het achterhoofd, waar ambulancepersoneel werd lastiggevallen, is de film heel actueel. "Ik zal eerlijk zijn, met oud en nieuw hebben we mensen wat geld gegeven om wat rotstreken uit te halen", grapte Maassen. "Dat is natuurlijk allemaal in scene gezet."
Op de foto
Verschillende genodigden op de première zijn lyrisch over de nieuwe film van Theo Maassen. De Eindhovense PvdA-wethouder Mary Fiers twittert trots dat ze op de foto is geweest met hoofdrolspeler Maassen. Al vraagt ze zich af of dit wel in het protocol past. Gemeentewoordvoerder Arnoud Strijbis vindt Doodslag een ijzingwekkende film die iedereen moet hebben gezien.
Heavy einde
Directeur Bart de Boer van de Efteling vindt Doodslag ook een aanrader. Al is het einde volgens De Boer 'best heavy'. Stand-up comedian Anuar vond de film 'adembenemend bamm shockerend puur griezelig goed'. Zijn advies: "Ga kijken in de bios."
Schieten en seks
Voorafgaand aan de première was Theo Maassen op bezoek bij Omroep Brabant. Daar zei hij dat de film zekerheden van het leven onderuit haalt, waardoor de kijker anders naar het leven gaat kijken. "Doodslag zal het denken van Nederland veranderen, daar ben ik van overtuigd. Het is een spannende gave film met schieten en seks."
In de bios
Doodslag is vanaf woensdag te zien in de Pathé en Service Bioscoop Zien in Eindhoven. Donderdag en vrijdag volgen de andere Brabantse bioscopen. In de rest van het land draait de film volgende week pas.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!