Vermeende afperser MSD in Oss vrij

4 januari 2012 om 13:45
nl
De man die vorig jaar december was aangehouden, omdat hij geneesmiddelenbedrijf MSD in Oss zou hebben afgeperst, is weer vrij.
Geschreven door

Justitie wilde dat hij langer vast zou blijven zitten. De raadkamer bij de rechtbank in Den Bosch heeft dit verzoek afgewezen. De inwoner van Alphen aan den Rijn blijft wel verdachte.
Aanzienlijk geldbedrag geëist
De inwoner van Alphen aan den Rijn werd op 16 december opgepakt. Hij had eerder die week MSD een brief gestuurd, waarin een aanzienlijk geldbedrag werd geëist. De man van 23 dreigde gevoelige, interne informatie in de publiciteit te brengen als niet aan zijn eis werd voldaan.
Dader had financiële problemen
De man heeft de poging bekend. Hij heeft financiële problemen. Volgens de politie had de verdachte een relatie met MSD, zonder in details te willen treden. Na de aanhouding deed de politie onderzoek in de woning van de man. Hierbij zijn computers in beslag genomen.

MSD wil nadat bekend was geworden dat de man was gearresteerd geen details over de zaak geven, behalve dat ze opgelucht is dat de afpersingszaak is opgelost.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.