Video

Lars Boom rijdt geen Tour de France

4 januari 2012 om 17:17
nl
Wielrenner Lars Boom laat dit jaar de Tour de France aan zich voorbij gaan. De Vlijmenaar wil in plaats daarvan de Ronde van Polen rijden.
Geschreven door

In die rittenkoers kan hij voor zichzelf rijden en hoeft hij geen knechtwerk te verrichten voor een kopman. Dat is voor hem een betere voorbereiding op de Olympische Spelen in Londen waar hij zowel op de tijdrit als in de wegwedstrijd in actie wil komen. Hij gaat daarom in het voorjaar ook meer trainen op het tijdrijden.
Debuut
Boom debuteerde twee jaar geleden in de Tour. In 2011 deed hij opnieuw mee aan de meest bekende wielerwedstrijd ter wereld. "Een renner als ik wil in de Tour gewoon proberen etappes te winnen. Afgelopen jaar heb ik voor Robert Gesink gereden. Daar is niks mis mee en dat ging ook gewoon goed, maar een etappe winnen is voor mij het hoogst haalbare in de Tour en daar moet je heel de Tour voor kunnen gaan. Niet maar een paar dagen."

Komend weekend doet Boom in Huijbergen mee aan het NK Veldrijden. Hij wil daar zijn titel prolongeren. Het kan zijn zesde Nederlandse titel op rij worden, wat een record zou betekenen.



App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.