Video

Moeder van Remco Kivits laat het er niet bij zitten: "Schandalig"

4 januari 2012 om 18:04
nl
Het nieuws dat het Openbaar Ministerie de beveiliger die Tilburger Remco Kivits bij zijn nek vastpakte niet gaat vervolgen, is als een bom ingeslagen bij zijn moeder.
Geschreven door

"Ik ben er echt even van ontdaan geweest". Christien Kivits krijgt donderdag 12 januari precies te horen hoe het OM de zaak ziet. "Ik weet alleen dat ze de beveiliger niet gaan vervolgen. Ik vind het schandalig en ga er alles aan doen om deze zaak niet in de doofpot de laten verdwijnen."

De moeder denkt dat de dood van haar zoon met het optreden van de beveiligers te maken heeft. "Hij valt niet zomaar ineens neer. Dat is voor mij duidelijk. Ze hebben daar indirect schuld aan."
'Lesje voor andere beveiligers'
Donderdag krijgt ze voor de eerste keer iemand te spreken over het voorval. Ze is dan ook nog steeds op zoek naar antwoorden. "Je kunt het niet afsluiten, een plaats geven. Eigenlijk zijn er voor mij alleen maar vragen. Donderdag is de eerste keer dat ik iemand te spreken krijg." Ze wil ook dat de beveiliger vervolgd wordt. "Dat het een lesje is voor andere beveiligers. Dat is voor mij ook heel erg belangrijk."

De 21-jarige Kivits kwam in maart vorig jaar bij het treinstation in Tilburg om het leven. Familie en vrienden hielden na de dood een fakkeltocht.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.