Albert Verlinde door het slijk op GeenStijl

4 januari 2012 om 18:23
nl
Albert Verlinde uit Cromvoirt moet het bekopen op GeenStijl. Verlinde meldde in een radiouitzending van Q-Music dat zwervers betaald werden om bij de oudejaarsconference van Beau van Erven Dorens in de zaal te zitten, maar dat bleek niet te kloppen. GeenStijl verklaarde hem vervolgens dood op de website.
Geschreven door

Verlinde zou zich hebben gebaseerd op een column van de Tilburgse Luuk Koelman in dagblad Metro. Hij schreef dat de zaal zo leeg was dat leden van een castingbureau en daklozen betaald werden om plaats te nemen in de zaal en dat zij na tien minuten massaal weg wilden. Koelman staat vooral bekend om zijn satire.
Geen gesprek met Beau
Verlinde nam Koelman zijn stelling tijdens de radiouitzending over maar was zelf niet bij de voorstelling geweest. SBS trok daarna aan de bel want volgens de producent waren er 270 betalende gasten in de zaal en werden er dertig geworven via een promotiebureau. En dan zou het niet gaan om zwervers.
Excuses
Albert Verlinde probeerde het nog uit te leggen in zijn rubriek op Q-Music en heeft excuses aangeboden. Onder meer het vroege tijdstip zorgde ervoor dat hij minder alert was. Zijn excuses mochten niet baten: 'Zeer droevig nieuws uit de roddelshowbizniz. RTL-presentator Albert Verlinde is een langzame en uiterst pijnlijke dood gestorven.'
Verlinde baalt
Albert Verlinde zegt woensdagavond in Boulevard dat hij er erg baalt van de situatie die is ontstaan. "Ik trek het boetekleed aan en ik baal ervan. Ik vind het vervelend dat nu weer het beeld ontstaat dat het tussen mij en Beau niet zou boteren."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.