Burgemeester Jac Klijs: communicatie Moerdijk wel verbeterd

4 januari 2012 om 20:16
nl
Er zijn volop ontwikkelingen op het gebied van communicatie en veiligheid. Dat zegt Jac Klijs, burgemeester van de gemeente Moerdijk. De burgemeester reageert op berichten waarin werd gesteld dat de communicatie een jaar na de brand bij Chemie-Pack nauwelijks verbeterd is.
Geschreven door

"Zowel op het gemeentehuis als in de veiligheidsregio is er hard gewerkt en wordt nog steeds hard gewerkt aan de verbetering van de communicatie", zegt Klijs. Het is hem onduidelijk waar de suggestie, dat er geen verbeteringen zijn, op gebaseerd is.
Ontwikkeling
Volgens de burgervader waren de betrokken organisaties en bedrijven voor de brand al bezig met het in beeld brengen van risico's. "Na de brand zijn deze activiteiten, met daaraan gekoppeld het ontwikkelen van communicatieplannen, in een stroomversnelling terecht gekomen." Zo wordt onder andere de inzet van social media en de contacten met instanties bekeken en ontwikkeld.
Mobiele app
De burgemeester laat ook weten dat er een alarmerings-app, waarmee mensen in geval van een calamiteit via hun mobiele telefoon kunnen worden gewaarschuwd, in ontwikkeling is.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.