Video

Fraude en bedreigingen rond programma Omroep Brabant

4 januari 2012 om 21:07
nl
De provincie Noord-Brabant heeft nooit gecontroleerd waar 10.000 euro aan subsidie aan is besteed. In 2009 ontving het project Groot en Grut dit gemeenschapsgeld na deelname aan het programma de Brabantse Dorpen Derby van Omroep Brabant.
Geschreven door

In het voorjaar van 2009 lopen de gemoederen in het stadje Woudrichem zeer hoog op door het Omroep Brabant televisieprogramma Dorpen Derby. Twee inwoners wilden met het project Groot en Grut een terrasje en speeltuin realiseren op een historische plek. Dat was tegen het zere been van vooral ouderen.
Tegenactie
Er werd een tegenactie opgezet en de initiatiefnemers kregen onder meer telefonische bedreigingen te verwerken. Ze bleven ook nog eens zitten met 10.000 euro aan gekregen gemeenschapsgeld omdat het project nooit van de grond kon komen.
Niet gecontroleerd
De provincie heeft nooit geïnformeerd wat er met de 10.000 euro aan subsidie is gedaan. Ook niet toen duidelijk werd dat het project werd afgeblazen en het geld nooit gebruikt zou worden waarvoor het bedoeld was.
Statenvragen
De statenfractie van de PVV vraagt het provinciebestuur om opheldering over de situatie. De PVV vindt het 'uitermate stuitend' dat er in tijden van bezuinigen onzorgvuldig met gemeenschapsgeld wordt omgegaan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.