Video

Ireen Wüst: 'Buitenbaan Boedapest niet van deze tijd'

5 januari 2012 om 07:40
nl
Schaatsster Ireen Wüst uit Goirle vindt het schaatsen van een Europees kampioenschap op een buitenbaan, zoals dit weekend in Boedapest, niet meer van deze tijd. De ijsbaan in de Hongaarse hoofdstad ligt middenin een stadspark, vlakbij een kasteel. "Het is alsof je een ansichtkaart inspringt en daar vervolgens mag schaatsen."
Geschreven door

Wüst snapt dat het publiek zo'n toernooi in Boedapest leuker vindt dan de zoveelste wedstrijd in Heerenveen, maar persoonlijk vindt ze dat in topsport de beste moet winnen. "Niet diegene met het meeste geluk." Daarbij doelt ze op de weersomstandigheden, die tijdens het rijden op een buitenbaan van grote invloed zijn.
'Een plek die je altijd zal bijblijven'
Wüst trainde woensdagochtend voor het eerst op de baan in Boedapest. "Ik vind het heel apart om op een baan te schaatsen die er niet altijd ligt. Een plek die je altijd zal bijblijven. Als ik het op de 5 kilometer gehad heb zondag, kan ik altijd nog een beetje om me heen gaan kijken."
'Het zit goed'
Wüst weet dat ze moet bikkelen en vechten. De Goirlese kijkt alleen naar zichzelf, niet naar haar concurrentes. "Je bent hier voor jezelf. Ik wil een supergoed toernooi rijden hier en proberen te gaan voor de winst. Ik weet gewoon dat het goed zit dus ik heb er zin in!"






App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.