Postbode uit Dussen mag ondanks medicijngebruik weer autorijden

5 januari 2012 om 12:04
nl
Postbode Leon van der Stelt uit Dussen mag ondanks zijn medicijngebruik weer autorijden. Het Centraal Bureau Rijvaardigheid (CBR) nam vorig jaar zijn rijbewijs in, omdat Van der Stelt antidepressiva slikt. Die slikt hij al ruim dertien jaar.
Geschreven door

Leon van der Stelt is afgelopen dinsdag uitvoerig getest op de universiteit van Groningen. De twee professoren die de tests afnamen oordelen dat er niets mis is met het reactievermogen of de alertheid van de postbode. Het CBR geeft de postbode zijn rijbewijs weer terug.
Bijna zonder baan
Leon heeft de afgelopen maanden de post op een elektrische fiets rondgebracht. Het goede nieuws komt net op tijd, want door de reorganisatie bij zijn werkgever krijgt hij een nieuwe baan bij het autobedrijf van PostNL. Had hij zijn rijbewijs niet op tijd teruggehad, was hij hoogstwaarschijnlijk zijn baan kwijt geweest.
Postbode voelt zich pionier
De situatie van de Dussense postbode leidde zelfs tot een motie in de Tweede Kamer. Naar eigen zeggen is Van der Stelt de eerste Nederlander die zijn rijbewijs terugkrijgt, ondanks dat hij al meer dan drie jaar medicijnen gebruikt. Hij voelt zich pionier, omdat de politiek heeft beloofd dat andere mensen in soortgelijke situaties ook via geslaagde tests hun rijbewijs terug kunnen krijgen.
Feestje
Van der Stelt is dolblij dat hij weer mag autorijden. Van der Stelt: "De vlag hangt hier uit. Vanavond vieren we een feestje."
Lotgenoten zijn dankbaar
De postbode heeft talloze telefoontjes gehad van lotgenoten die blij zijn dat hij voor hen zijn nek heeft uitgestoken. De postbode is dan ook trots op zijn prestatie. "Ik heb met mijn vrouw al een fles champagne opengetrokken om het goede nieuws te vieren."
Ombudsman
Leon van der Stelt is vrijdagavond 6 januari om 20.50 uur te zien in het VARA-programma De Ombudsman.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.