Video

Toch geen zwaardere straffen bij snelrecht na jaarwisseling

5 januari 2012 om 15:12
nl
De speciale snelrechtzittingen in Breda rond oud en nieuw hebben donderdag geen hogere straffen opgeleverd. De rechter deelde normale straffen uit, ondanks hogere eisen van justitie.
Geschreven door

Het Openbaar Ministerie had vooraf hogere strafeisen aangekondigd voor mensen die zich misdragen tijdens de oudejaarsnacht. Het ging daarbij vooral om geweld tegen agenten en andere hulpverleners.
Geldboetes en werkstraf
Er stonden donderdag elf mannen voor de rechter in Breda. De straffen varieerden van vrijspraak tot geldboetes en maximaal 60 uur werkstraf.
Broddelwerk
Eén zaak is wegens een onvolledig dossier uitgesteld tot 23 april. Het ging om een man die dronken achter het stuur zou hebben gezeten. Advocaat Van Asselt van de verdachte noemde het werk van justitie 'broddelwerk' en eiste op de zitting het rijbewijs van zijn client terug. De rechter stemde daarmee in en de man krijgt tot 23 april zijn rijbewijs terug.
Toch succes
Officier van Justitie Nieuwenhuis vindt dat de snelrechtzittingen toch een succes zijn. Niet omdat er zwaarder gestraft is, maar omdat er toch een waarschuwende werking van de snelrechtzittingen uitgaat. Hij denkt dat ze volgend jaar weer worden gehouden.
Niet Den Bosch
De snelrechtzitting in Den Bosch ging deze week niet door, omdat er volgens justitie geen geschikte zaken voor waren. Volgende week komt in Den Bosch wel één zaak uit de jaarwisseling voor de rechter.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.