Wie Is De Mol-deelnemer Maarten van der Weijden: 'We hebben het koud gehad'

5 januari 2012 om 18:05
nl
Donderdagavond start het twaalfde seizoen van Wie Is De Mol?. Dit jaar is er één Brabantse deelnemer: voormalig zwemmer Maarten van der Weijden uit Eindhoven. Hij had niet bepaald de juiste kleren bij zich voor de opnames.
Geschreven door

Dit seizoen werd namelijk opgenomen in IJsland, en dat wisten de deelnemers pas toen ze vertrokken. "Toen we op Schiphol hoorden dat we naar IJsland gingen, daalde de sfeer tot een dieptepunt. Toen ik de afgelopen seizoenen naar het programma keek, zag ik altijd tropische oorden. Dus ik had vooral korte broeken ingepakt. We hebben het behoorlijk koud gehad in Ijsland", vertelt de Olympisch kampioen op de tien kilometer.
Geen Brabantse onderonsjes
Naast Van der Weijden zit er nog een Brabander in Wie Is De Mol? dit seizoen: presentator Art Rooijakkers uit Geldrop, die vorig jaar het programma won. "Van een Brabants onderonsje was helaas geen sprake. Art moet zijn rol als presentatorrol heel objectief spelen. We wisten vooraf ook niet dat hij de presentator zou zijn."
Misschien snel eruit
Hoe lang Van der Weijden in Ijsland heeft gezeten, wil hij niet kwijt. "Misschien lig ik er na de eerste uitzending wel uit. Of misschien ben ik er wel drie weken geweest, want zo lang duren de opnames."
Kwart miljoen boete
Als de zwemmer uit de school zou klappen over het verloop van de serie, kost hem dat 250.000 euro. Alle deelnemers moesten vooraf een contract tekenen waarin die boete was opgenomen. "Het programma leeft echt. Iedereen vist om iets te weten te komen. Maar eigenlijk wil niemand het echt weten. Als ik het nu zou vertellen ben ik een kwart miljoen armer en hebben we het verpest voor een groot deel van Nederland.
Minder bekende deelnemers
Het is niet de eerste keer dat Van der Weijden werd gevraagd om mee te doen aan Wie Is De Mol?. "In 2009 en 2010 ben ik ook gevraagd. Maar toen had ik het te druk om een lange periode vrij te nemen. Dat is ook de reden waarom aan deze serie misschien iets minder bekende deelnemers heeft. Echt bekende Nederlanders hebben het vaak ook iets drukker."


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.