Video

Asbest vrij bij brand boerderij Vorstenbosch

5 januari 2012 om 18:11
nl
Bij een grote brand in een boerderij aan de Broekkant in Vorstenbosch is donderdag aan het eind van de middag asbest vrijgekomen. De politie adviseerde ramen en deuren te sluiten.
Geschreven door

De brand begon rond kwart voor vijf in een vrijstaande schuur. Brandweer uit Veghel en Heeswijk-Dinther werd opgeroepen. De brandweer bluste met twee bluswagens en een hoogwerker de schuur, die als verloren wordt beschouwd. Er zaten geen dieren in de schuur. Wel stond er een tractor en een auto binnen.
Asbest
In het dak is asbest verwerkt, wat door het vuur vrijkwam. Voor de hulpdiensten werd een beademingscontainer neergezet. De vrijkomende asbestdeeltjes konden door de harde wind een groter gebied bereiken dan anders, aldus de politie. Een gedeelte van Vorstenbosch is zonder stroom komen te zitten. Energiebedrijf Enexis verhielp de problemen.
Woning
De brandweer hield een woning naast de boerderij nat, om te voorkomen dat het vuur oversloeg. De eigenaar zou op het moment van de brand niet thuis zijn geweest. Er zijn geen gewonden gevallen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.