Welles-nietesspel over besteding subsidiegeld Dorpen Derby

5 januari 2012 om 21:56
nl
De provincie Brabant spreekt met klem tegen dat ze niet controleert hoe er wordt omgegaan met verstrekte subsidiegelden. De boosheid en stelligheid van de provincie is een reactie op een reportage die Omroep Brabant woensdagavond uitzond in het programma Onder Ons.
Geschreven door

In een aflevering van Verhaal Halen werd aandacht besteed aan een project van de Brabantse Dorpen Derby uit 2009. De initiatiefnemers van het project Groot en Grut uit Woudrichem vertelden in die uitzending, dat de provincie nooit heeft geïnformeerd wat zij met de 10.000 euro subsidie hebben gedaan. Groot en Grut kreeg dat geld, om een speeltuintje en een terras te realiseren op een historische plek in de vestingstad.
Project ging niet door
Het project ging niet door, omdat de bevolking het absoluut niet wilde. Wat overbleef, was de subsidie die het echtpaar De Knegt uit Woudrichem sinds die tijd in bezit heeft. Geld dat volgens de provincie besteed had moeten worden aan het desbetreffende project.
Van Haaften
Volgens een woordvoerder van cultuurgedeputeerde Van Haaften valt het geld onder een subsidieverordening en moeten de initiatiefnemers van Groot en Grut uiterlijk op 1 juli van dit jaar verantwoording afleggen over de besteding van dat geld: "Als het geld niet gebruikt is waar het voor bedoeld was, dan kunnen we dat zelfs terugvorderen", aldus de provinciale woordvoerder.
Blijven bij verhaal
Peter de Knegt blijft ook na de pinnige reactie van de provincie volhouden dat er geen afspraken zijn gemaakt en dat de provincie nooit en te nimmer heeft geïnformeerd over de bestedingen. Ook de spelregels die horen bij een subsidieverordening zegt hij niet te kennen of ze ooit te hebben ontvangen.
Regels bekend
De provincie houdt vol dat Groot en Grut in mei 2009 op de hoogte is gesteld van de regels. Recent heeft De Knegt het geld overigens geschonken aan de watersportvereniging in Woudrichem, die er twee sloepen voor laat bouwen. Die sloepen kunnen dan gehuurd worden om mee te varen rond Woudrichem. Saillant detail is dat het officiële startsein voor dat eigen project is gegeven door burgemeester Frank Petter van Woudrichem.
PVV
Die dus nu (ongewild) verzeild is geraakt in bizarre affaire over besteding van provinciaal subsidiegeld. De fractie van de PVV van de provincie heeft inmiddels vragen gesteld aan gedeputeerde Van Haaften over de affaire. Peter de Knegt van Groot en Grut zegt tot slot dat hij niet bang is voor de provincie: "ik wacht die brief wel af."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.