Schijndel wil alsnog webwinkels op bedrijventerreinen laten vestigen

6 januari 2012 om 09:55
Webwinkels kunnen zich ook in de toekomst op bedrijventerreinen in de gemeente Schijndel blijven vestigen. Dat stelt de gemeente naar aanleiding van de uitspraak van de Bossche rechtbank vrijdag.
Geschreven door

In een reactie laat de gemeente tegen het Brabants Dagblad weten dat er wordt gewerkt aan een nieuw beleid voor de detailhandel en een nieuwe visie op de bedrijventerreinen, die als basis dienen voor een nieuw bestemmingsplan. Daarnaast geven ze volgens de gemeente aan dat ze webwinkels op bedrijventerreinen wil blijven toestaan.
Detailhandel
De SlijtersUnie, de branchevereniging voor zelfstandige slijters, had bezwaar gemaakt tegen een webslijterij op een bedrijventerrein in Schijndel. Volgens de vereniging bedrijft de webshop detailhandel en is de winkel daarom in strijd met het bestemmingsplan. De rechtbank in Den Bosch gaf de vereniging daarin onlangs gelijk.
Oplossing
Schijndel neemt binnenkort een besluit over de webwinkels en het nieuwe plan. Voor de tussenliggende periode gaat de gemeente 'iets regelen'. Het is nog niet bekend welke oplossing dat is.Wachten op privacy instellingen...