Video

Gered stel uit Tilburg vervolgt rondreis door Zuid-Amerika

6 januari 2012 om 11:24
nl
Paul Sluijter en zijn vriendin Michèle die donderdag zijn gered uit de Boliviaanse Uyuni-zoutwoestijn, vervolgen hun rondreis door Zuid-Amerika. De Tilburgers zaten door hevig noodweer dagen vast in het hete zoutmeer.
Geschreven door

De Tilburgers waren met twee andere toeristen bezig aan een rondrit met een gids. In de loop van maandagochtend werd het gezelschap overvallen door noodweer. Binnen luttele minuten stond het zoutmeer onder een laag water van dertig centimeter. De net afgestudeerde Paul kon met zijn mobiele telefoon zijn ouders bereiken.
Nauwelijks drinkwater
De auto waar Paul en Michèle in zaten kon geen kant meer op. Ze hadden nauwelijks eten bij zich, omdat ze niet hadden verwacht dat ze vast kwamen te zitten in de woestijn. Er was slechts een beperkte hoeveelheid drinkwater.
Gered
Na de regen liep de temperatuur opnieuw snel op in de zoutwoestijn. Daardoor liep het tweetal brandwonden aan de voeten en de benen op. "Op een gegeven moment kregen we smsjes waarin stond dat het eten en drinken op was en dat de telefoon van Paul leeg raakte", vertelt vader Guus Sluijter. "Hij smste ook 'we worden maar niet gevonden'. Ze werden een beetje moedeloos." Na een paar onzekere dagen schakelde de Nederlandse ambassade het Boliviaanse ministerie van Defensie in, dat voor een helikopter zorgde. De volgende ochtend ging de heli op zoek. Na anderhalf uur werden de vijf gevonden. "Toen Paul een smste dat ze gered waren, hebben we staan juichen", zegt vader Guus.
Rondreis
De afgelopen maanden bezochten Paul en Michèle Peru en Bolivia. Zij hebben ondanks de brandwonden, waarvoor ze zijn behandeld, besloten dat ze hun rondreis vervolgen naar Chili en Argentinië.App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.