PostNL vestigt zich op Borchwerf in Roosendaal

6 januari 2012 om 12:05
nl
Het bedrijf PostNL vestigt zich komende zomer op bedrijventerrein Borchwerf in Roosendaal. De komst van het logistieke bedrijf levert 300 banen op, dat zijn 725 werknemers. Dat heeft het postbedrijf vrijdag bekendgemaakt op een persconferentie in het stadskantoor van Roosendaal.
Geschreven door

PostNL spreekt van een vestiging die zich bezig gaat houden met 'centrale postvoorbereiding'. Het is sorteerwerk dat met de hand moet worden gedaan, voor post uit Zeeland en een deel van Brabant. Naast medewerkers die er voor kiezen om mee te gaan vanuit het huidige postbedrijf zullen ook nieuwe mensen uit de omgeving van Roosendaal als parttimer aan de slag kunnen. Het wervingsproces voor het aantrekken van nieuw personeel wordt nog dit kwartaal gestart. Wethouder Hans Verbraak van Roosendaal noemt de komst van PostNL een 'fantastische toevoeging'. In juli opent het postbedrijf de deuren.
Logische stap
De gemeente Roosendaal heeft er naar verluidt veel moeite in gestoken om het postbedrijf naar de plaats te halen. Eerder had TNT, de voorganger van PostNL, al een vestiging op de Borchwerf: aan de Gewenten. Daar zat vroeger TNT Fashion. Volgens PostNL voldoet de locatie logitiek gezien aan de criteria. Zo zit het bedrijf centraal en dicht bij de snelwegen. Ook kan het logistiekbedrijf in Roosendaal dankzij de 'optimale' locatie naar eigen zeggen snel van start. Het heeft een vloeroppervlak van 12 duizend vierkante meter.
Meer voorbereidingslocaties
Dit jaar worden in totaal 9 van deze 'centrale voorbereidingslocaties' (CVL)geopend. Ook Den Bosch krijgt zo'n centrum. Het gaat daar samenwerken met het bestaande sorteercentrum. Tegelijkertijd worden door het hele land ongeveer 300 bestelkantoren gesloten.






App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!