Kinderen spanden prikkeldraad over fietspad in Oosteind

6 januari 2012 om 18:21
nl
Het prikkeldraad over een fietspad in Oosteind blijkt het werk van enkele kinderen. De moeder van een van de dadertjes heeft zich gemeld bij de wijkagenten.
Geschreven door

Er waren zeker twee slachtoffers. Een hardloopster uit Dongen struikelde er woensdag over en een vijftig-jarige fietser reed er donderdag tegenaan. Na alle publiciteit meldde de moeder zich en kwam de politie in contact met haar zoon van tien. Er bleken ook nog twee broers van tien en veertien bij betrokken.
Wei
De kinderen haalden in de Kerkstraat de paal uit de wei en legden hem op het fietspad waardoor de jogger viel. De eigenaar van de wei waar het prikkeldraad omheen staat, had na het eerste ongeluk de paal met schrikdraad weer terug gezet. Donderdag was het opnieuw gespannen. Met het incident met de fietster die dag zouden ze niks te maken hebben.
Straf
De jongens van tien zijn strafrechtelijk 'immuun' omdat ze jonger zijn dan twaalf. De politie vertrouwt er op dat hun ouders laten merken dat ze te ver zijn gegaan. Over de jongen van veertien wordt nog gesproken en mogelijk moet hij naar Bureau Halt.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.