Team De Rooy wil niet te vroeg juichen

7 januari 2012 om 10:30
nl
Vijf etappes zitten erop en voor Team De Rooy kan de Dakar Rally 2012 voorlopig niet stuk. Vier etappezeges en één, twee en drie in het algemeen klassement. Truckers Gerard de Rooy en Hans Stacey waken voor te veel euforie. "De moeilijke dagen komen nog."
Geschreven door

Met nog één etappe voor de rustdag voert Gerard de Rooy de ranglijst bij de truckers aan. Hij wordt op ruim vier minuten gevolgd door ploeggenoot Hans Stacey. Mike Biasion staat daar weer een paar seconden achter.

Gerard de Rooy is best een beetje verbaasd over de dominatie van zijn team, maar kan het ook heel simpel verklaren. "Wij hebben het afgelopen jaar hard gewerkt aan de betrouwbaarheid van onze auto's." En dat betaalt zich nu uit. "We hebben nog geen stukken gehad, zelfs nog geen kapotte band." Klassementsleider De Rooy is positief over het vervolg van de Rally, maar weet ook dat hij niet te vroeg moet juichen. "Het is nog lang. De moeielijke dagen komen nog. We gaan niet te veel risico's meer nemen. Geen gekke dingen doen."
Tacktiek
Met drie trucks op het voorlopige podium, moet er bij Team De Rooy nagedacht gaan worden over de te volgen tacktiek in het tweede deel van de Rally. "Als er straks iemand tussenuit mocht vallen die iets meer pech heeft, dan gaat hij de back up rijden voor de andere twee", stelt De Rooy.

Het belangrijkste is natuurlijk elke dag door zien te komen zonder problemen, weet Hans Stacey. "Ik doe Dakar altijd dag voor dag. Je bent verkeerd bezig als je nu al aan de finish gaat denken. In een fractie van een seconde kan er iets gebeuren en je ligt eruit."App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.