Video

Bijna miljoen euro voor misbruikslachtoffers Benno Larue

7 januari 2012 om 20:30 • Aangepast 23 april 2020 om 00:08
nl
De aansprakelijkheidsverzekeraar van Benno Larue keert in totaal 900.000 euro aan schadevergoedingen uit aan 64 misbruikslachtoffers van de Bossche zwemleraar. De ouders van de misbruikte kinderen zijn opgelucht.
Geschreven door

Per slachtoffer komt dat neer op 14.000 euro. De ouders van kinderen die slachtoffer werden van Larue zijn hierover zaterdag geïnformeerd, meldt RTL Nieuws zaterdagavond.
Goede deal
De advocaat van de slachtoffers, Edgar Mulders, is opgetogen met het resultaat van maanden onderhandelen met de verzekeraar, die anoniem wil blijven, van Larues zwemschool. "Dit is een goede deal omdat het maar de vraag is of er een hoger bedrag uitgekomen zou zijn op het moment dat je gaat procederen. Bovendien is het een goede deal omdat de verzekeraar aanneemt dat er sprake is van ernstig letsel zonder dat er verder onderzoeken hoeven plaats te vinden."
Ouders opgelucht
De ouders moeten nu bepalen of ze akkoord gaan met het voorstel van de verzekeraar. Als ze instemmen, dan zou dat een gang naar de civiele rechter besparen. Advocaat Mulders zegt tegen Omroep Brabant dat de ouders opgelucht zijn, maar dat geld het leed niet goed maakt.
Uitzonderlijk
Tegenover RTL Nieuws verklaarde Siewert Lindenbergh, hoogleraar privaatrecht, dat een dergelijk voorstel uitzonderlijk is. "Het is in de eerste plaats bijzonder dat er in een geval waarin zoveel slachtoffers van seksueel misbruik samen zijn, één afspraak wordt gemaakt. En het is ook bijzonder dat alle slachtoffers eenzelfde bedrag aangeboden krijgen."
In de cel
Voormalig zwemleraar Benno Larue kreeg dit jaar in hoger beroep een gevangenisstraf van zes jaar opgelegd, zonder tbs. De zwemleraar pleegde ontucht met tientallen zwakbegaafde kinderen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.