Video

Vondst lichaam Bram Claassen uit Haghorst: 'Waar een klein dorp groot in kan zijn'

8 januari 2012 om 10:00
nl
Familie, vrienden en buurtbewoners reageren opgelucht nu het lichaam van de 19-jarige Bram Claassen uit Haghorst terecht is. De man was een week vermist en werd uiteindelijk zaterdagmiddag na een intensieve zoektocht gevonden in het Wilhelminakanaal. Nu begint een periode van rouw. Intussen stromen de condoleances binnen.
Geschreven door

Haghorst rouwt. Er heerst verdriet, maar ook opluchting dat Bram gevonden is. Zijn lichaam is overgebracht naar het mortuarium in Breda. Daar zal technisch onderzoek plaatsvinden.
Condoleances
Intussen stromen via social media veel steunbetuigingen binnen. Zo bewondert Lieke van Esch via Facebook het doorzettingsvermogen waarmee de zoektocht afgelopen dagen is gedaan. "Respect voor alle vrijwilligers die de moed niet op hebben gegeven en zijn blijven zoeken! Sterkte allemaal", schrijft ze. Hanny van der Bruggen vindt 'iedereen die er aan heeft meegewerkt echte kanjers'. "Ik wil iedereen die Bram een warm hart toe draagt heel veel sterkte wensen in de tijd die nog komen gaat. Wij denken aan jullie." Ook anderen loven de vrijwilligers.
Herdenkingsbijeenkomst
Dinsdag is er een herdenkingsbijeenkomst in Partycentrum Den Horst in Haghorst. Deze bijeenkomst is georganiseerd door vrienden van Bram. Woensdagmiddag zal zijn lichaam gecremeerd worden in Tilburg.
Zoektocht
Bram Claassen verdween een week geleden op de weg van een café naar zijn huis. Op de route ligt een brug over het Wilhelminakanaal. Sinds zijn verdwijning hadden familie en vrienden al het vermoeden dat zijn lichaam in het kanaal zou liggen. De hele week werd er naar Bram gezocht. Zelfs toen de verslagenheid toenam, zochten de vrijwilligers door. Schoolkinderen hielpen mee tijdens hun kerstvakantie, zzp'ers namen een dag vrij.
Waar een klein dorp groot in kan zijn
Bram werd uiteindelijk zaterdagmiddag door duikers gevonden bij een stuw in het Wilhelminakanaal. "Waar een klein dorp groot in kan zijn, dat heeft Haghorst bewezen! Vele vrienden, familie en vrijwilligers gaven de moed niet op en gingen door, met resultaat. Ondanks het verdriet is Bram vinden beter dan leven in onzekerheid. Heel veel sterkte met dit te vroege verlies van Bram", schrijft Renske Rooijakkers op de Facebook-pagina die speciaal voor de zoektocht naar Bram werd aangemaakt.

Ook op het forum van Omroep Brabant wordt volop gereageerd. Bas Bakker uit Dordrecht: "Onzekerheid is zekerheid geworden, hoe tragisch ook. Ik wens de ouders en verdere nabestaanden veel kracht en sterkte toe om dit ondraaglijke verlies te dragen. Zo jong en in de bloei van zijn leven, weggerukt uit de knop. The rest is silence."
Rouw
De familie is zaterdag ingelicht over de vondst. Die reageerde emotioneel, maar ook opgelucht. Zijn ouders, broer en zus bedankten de vrijwilligers voor hun steun en inzet. Daarmee komt een onzekere zoektocht tot een einde, maar begint voor de nabestaanden een periode van rouw.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.