Video

Beschermde status voor Gerard de Rooy in tweede week Dakar

8 januari 2012 om 16:59
nl
Gerard de Rooy is na de eerste week van de Dakar Rally dé te kloppen man. De Trucker uit Son won vier etappes en gaat ruim aan kop in het algemeen klassement. Tijd voor keuzes dus voor vader en teammanager Jan de Rooy.
Geschreven door

De Rooy is na de eerste week in Zuid-Amerika een blij man. "Ik ben zeer zeker heel tevreden. Vooral met die vier overwinningen voor Gerard. Wat wil je nog meer? Perfect!" Voorafgaand aan de rally zei Jan de Rooy dat iedereen binnen zijn team tot aan de rustdag voor zijn eigen kansen mocht gaan, maar de kaarten lijken nu wel geschud. "We willen meer dan één auto op het podium proberen te krijgen. Het is zonder meer het uitgangspunt dat Gerard in de tweede week een beschermde status krijgt."
'Een half uur is niets'
Aan een eindzege voor zijn zoon wil De Rooy nog niet denken. "Er komen nog 2500 kilometers aan. Hij staat er perfect voor, maar er hoeft maar één mankementje te zijn en een half uur voorsprong is niets." Jan de Rooy won in 1987 zelf de Dakar Rally en is trots op zijn zoon die misschien wel in zijn voetsporen gaat treden. "Het is hartstikke leuk om in de familie terug te zien wat ik zelf heb meegemaakt."
Teamwork
Gerard zelf is duidelijk over de te volgen tactiek in de tweede week. Hij wil die beschermde status. "Als we het maximale willen halen, dan zullen we het zo moeten doen. Daar moeten anderen zich bij neerleggen en daar hebben we het van tevoren ook over gehad. Het maximale haal je door teamwork en iedereen moet elkaar helpen om dat maximale eruit te halen. Dat zal nu moeten gaan gebeuren en dan mag ik geen pech hebben. Dat is het belangrijkste."


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.