Video

Burgemeester Fons Naterop van Aalburg beschuldigd van machtsmisbruik in Veen

8 januari 2012 om 17:53
nl
Machtsmisbruik en het creëren van een oorlogssituatie. Burgemeester Fons Naterop van de gemeente Aalburg moet zich dinsdagavond in een extra raadsvergadering verantwoorden voor zijn beleid met oud en nieuw in het dorp Veen. De lokale politieke partij Aalburgse Alliantie vindt dat de burgemeester zijn bevoegdheden die nacht fors heeft overschreden.
Geschreven door

Naterop zette zoveel politie in dat het dorp Veen volgens fractievoorzitter Henno Timmermans veranderde in een oorlogsgebied.
Ieder jaar onrust
Al jaren is het in Veen met oud en nieuw zeer onrustig. Gemeente, politie en justitie proberen jaar in jaar uit met alle middelen te voorkomen dat er oude auto's in het centrum van het dorp in brand worden gezet. Ondanks dat het dit jaar met oud en nieuw relatief rustig bleef in Veen, gingen er na de jaarwisseling alsnog een auto en een caravan in de brand.
Oplossing vinden voor onrust
De Aalburgse Alliantie is een van de partijen die de burgemeester ter verantwoording roept. De partij wil wel dat dinsdagavond een blijvende oplossing geforceerd wordt voor het stoken met oud en nieuw in het opstandige dorp.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.