Video

Brabant boven in bivak Dakar, coureurs blikken vooruit

9 januari 2012 om 00:04
nl
De delegatie Brabanders in de Dakar Rally is groot. In de eerste week vielen er pas drie provinciegenoten uit en dus wordt er in het bivak Engels, Frans én Brabants gesproken. Op de rustdag blikten de Brabanders terug op de eerste en vooruit op de tweede week van Dakar.
Geschreven door

Brabant boven dus in het bivak. De Brabantse vlag hangt in de top. Ondanks de temperatuur die tegen de 40 graden loopt, aten de Brabanders dit weekend Hollandse kost: erwtensoep. "Verrukkelijk lekker! Voor we vertrokken vroegen de jongens zich af waarom ik erwtensoep meenam, maar nu bijten ze hun vingers ervoor af," vertelt Cateraar Stan Dollevoet van Team Honda Europe.
Troost
Motorcoureur Jan van Gerven uit Oostelbeers moest woensdag opgeven, maar vond troost bij de Brabanders in het bivak. "Het is hartstikke leuk. De mannen van Van Loon zijn allemaal goede bekenden van mij en die zeggen dan: kom bij ons maar mee sleutelen. Maar, je zit toch met een dubbel gevoel hier."
Rustdag: terug en vooruitblikken
Zondag stond er geen etappe op het programma. De teams hadden dus tijd om rustig te sleutelen. Maar ook werd er uitgebreid teruggeblikt op de eerste week en vooruitgeblikt op de tweede week van Dakar. Trucker Aart Schoones heeft zin in die tweede week. "Laat maar komen. De finish halen is het belangrijkste. Niet te veel naar het scorebord kijken, gewoon blijven rijden, je ding doen en rustig blijven.
Zwaarder dan verwacht
Motorrijder en debutant Marco van Geel vindt Dakar veel zwaarder dan verwacht. Ook voor hem is de finish in Lima halen het belangrijkste. "In de eerste dagen zijn er veel mensen uitgevallen en dat zet je toch wel anders in de wedstrijd. Je moet met verstand rijden, anders haal je niet de finish. Gewoon goed opletten."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.