Benefietconcert voor gevangen Erwin Vermeulen uit Veldhoven

8 januari 2012 om 21:20
nl
Leden van Sea Shepherd organiseren op zondag 22 januari een benefietconcert voor actievoerder Erwin Vermeulen. De Veldhovenaar zit al sinds half december vast in het Japanse Tajii omdat hij een dolfijnenjager zou hebben geduwd tijdens een dolfijnenjacht.
Geschreven door

In jeugdcentrum Odeon in Veldhoven wordt nu een concert georganiseerd waarvan de opbrengst gebruikt zal worden om de juridische kosten voor de rechtszaak tegen Vermeulen te dekken. Acht bands zullen een optreden verzorgen. Een kaartje voor het benefietconcert kost tien euro. "Daarnaast is er ook een merchandisekraam", vertelt organisator Peter Weel.

De organisatoren hopen zo'n 2500 euro op te halen uit de kaartverkoop. "Ook hopen we geld binnen te krijgen via de collectebus en de merchandise. De verdediging van Erwin is namelijk niet goedkoop", aldus Weel. Ook de familie van Vermeulen is aanwezig tijdens het benefietconcert.
Donatie
Eerder riep de belangrijkste man binnen de milieuorganisatie Sea Shepherd, kapitein Paul Watson, op om geld te doneren voor de verdediging van Vermeulen. Daarnaast werd een actie op touw gezet om het ministerie van Buitenlandse Zaken te bestoken met telefoontjes en brieven. Op die manier wilden leden van Sea Shepherd druk uitoefenen op Japan om Eriwn Vermeulen vrij te krijgen.
Rechtszaak
Eind januari moet Vermeulen voor de rechter verschijnen vanwege mishandeling van een dolfijnenjager.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.