Video

Chip uit nek van chihuahua gesneden in Geffen

9 januari 2012 om 09:28
nl
Dieven hebben in Geffen een drie maanden oude chihuahua opengesneden en daarna de chip uit de nek van het diertje verwijderd. Het hondje Zazu werd vrijdag gestolen uit de tuin van Samantha van Ballegooij en haar vriend Denny van der Veer.
Geschreven door

Ondanks een grote zoektocht met flyers bleef Zazu spoorloos. Totdat een onbekende vrouw zaterdag op de eigenaars afstapte en zei dat ze hen kon helpen met het terugvinden van de chihuahua. Zazu zou zijn aangeboden aan een vriendin van haar. Ze ging weg en keerde korte tijd later terug met de hond in een kooitje. Daarna ging ze er vandoor.
Verwonding aan rug
Zazu bleek een verwonding aan het ruggetje te hebben. Iemand had een snee in de huid gemaakt en vervolgens is de hondenchip onder de huid vandaan gehaald. Daarvoor is zo'n zes centimeter onder de huid gewroet. Volgens de eigenaren gebeurde dat zonder verdoving en moet het heel pijnlijk zijn geweest.

Zazu is inmiddels weer veilig thuis, maar het diertje is volgens eigenaresse Samantha nog altijd heel angstig. "Gelukkig is ze niet alleen want we hebben nog een hondje. Daar leeft ze enorm van op."

Binnenkort gaan Samantha en Denny opnieuw met Zazu naar de dierenarts voor een extra controle.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.