Video

Jeffrey Wammes: "Kansloos ben ik zeker niet"

9 januari 2012 om 12:39
nl
Turner Jeffrey Wammes strijdt dinsdag voor zijn laatste kans op een startbewijs voor de Olympische Spelen in Londen. Tijdens een Olympisch Test Event, ook in Londen, vecht de turner van de Bossche vereniging Flik Flak met Epke Zonderland om één ticket.
Geschreven door

Het wordt in Londen voor Wammes een lastig verhaal. Een plek bij de beste zeventien turners is in ieder geval vereist. Als beide turners dat halen, wordt het ticket toegewezen aan de Nederlandse ploeg. Mochten Wammes en Zonderland allebei bij de beste zeventien eindigen, dan nog krijgt Nederland maar één ticket voor Londen.
Resultaten uit het verleden
De turnbond heeft al laten weten dat ze dat ticket willen geven aan de turner die tijdens de Spelen in Londen de meeste kans maakt op een medaille. En dat is niet Jeffrey Wammes, zo blijkt uit het verleden. Toch is hij vol vertrouwen afgereist naar Londen. "De regels van de KNGU laten wel ruimte om te laten zien hoe goed je nu bent. Als je alleen kijkt naar resultaten uit het verleden, dan weet je wel wie er meer medailles heeft gehaald. Maar ik heb op meerdere EK's en WK's toch iederen keer in de finale gestaan."
"Kansloos ben ik niet"
Het is een cliché, maar meer dan zijn best kan Wammes in Londen niet doen. "Ik wil een goede score neerzetten, laten zien wat ik kan. Geen grote fouten maken, dan kan ik voor mezelf tevreden zijn. Ik zie ook zeker nog wel een kans. Ik heb laten zien dat ik finales kan halen. Kansloos ben ik zeker niet."
Juridisch advies
Wammes liet zich na het WK in Japan door een juridisch deskundige adviseren over de mogelijkheden, als de bond niet voor hem maar voor Zonderland kiest. "Gewoon om alles duidelijk te hebben voor mezelf, maar dat heeft de situatie niet veranderd. Het is niet zo dat ik een hele strijd aan ga. Ik denk er nu ook nog niet over na. Eerst dit toernooi goed afsluiten en dan zien we weer verder."




App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.