Kans op werk vanuit bijstand in Roosendaal groot

9 januari 2012 om 13:46
nl
Het aantal mensen in Roosendaal dat vanuit de bijstand een baan vindt, is met bijna zeventien procent groot. Van alle middelgrote en grote gemeenten in Nederland scoort Roosendaal het best. Dit blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag bekendmaakte.
Geschreven door

In heel Nederland vonden in 2010 dertigduizend mensen met een bijstandsuitkering een baan. Dit is negen procent van het totaal aantal mensen met een bijstandsuitkering.
Landelijk gemiddelde
De vier grote Brabantse steden scoren rond het landelijke gemiddelde van negen procent. Eindhoven doet het met een percentage van 10,1 procent het best. Den Bosch met 8,1 het slechtst. Van de kleine Brabantse gemeenten doet Maasdonk het erg goed. Van alle mensen in Maasdonk met een bijstandsuitkering vond in 2010 ruim 24 procent een baan.
Economische situatie
De kans op werk hangt samen met de economische situatie. In 2007 vond bijna 15 procent van alle mensen die eind 2006 een bijstanduitkering hadden, werk. In 2008 en 2009 werden de gevolgen van de teruglopende economie zichtbaar en daalde dit naar respectievelijk 12 en 8 procent. In 2010 nam de kans om werk te vinden dus weer iets toe.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.