CDA Eindhoven kan voorlopig leven met uitleg Serieuzzz Live

9 januari 2012 om 14:11
nl
Het CDA in de gemeenteraad van Eindhoven vindt de uitleg over de financiering van Serieuzzz Live 'compleet en verhelderend'. Maar pas wanneer de officiële evaluatie er is, wordt duidelijk of de christen-democraten het hierbij laten.
Geschreven door

Het CDA wilde weten hoeveel geld de gemeente in het evenement had gestoken. De partij vindt het vreemd dat ze zo lang op relatief eenvoudige antwoorden moest wachten. Het getuigt van 'vergaande incompetentie wat betreft het omgaan met de openbaarheid', zo meldt ze.
Niet rechtstreeks geld in evenement
Burgemeester en wethouders maakten vorige week vrijdag bekend dat ze niet rechtstreeks geld hebben gestoken in het festijn op de Markt.

Serieuzzz Live is onderdeel van Winterstad 2011, net als bijvoorbeeld de Sinterklaasintocht en de fakkeloptocht. SDCE, de Stichting City Dynamiek Eindhoven, organiseert en betaalt Winterstad uit de eigen begroting. Die bestaat uit 350.000 euro eigen geld en een ton subsidie van de gemeente.
Geld voor Rode Kruis
De 150.000 euro die het evenement kostte, is betaald door de SCDE. Serieuzzz Live was een kopie van het bekende glazen huis voor het Serious Request-project van Radio 3FM, dat vorig jaar in Leiden stond. Op beide plekken werd geld ingezameld voor het Rode Kruis. De Eindhovense versie flopte. Er werd maar 30.000 euro opgehaald.

De evaluatie van Serieuzzz Live zou nog deze maand openbaar worden. Het CDA wacht daar op, voordat het mogelijk alsnog een interpellatiedebat aanvraagt.

De partij verwijst in haar reactie ook naar het feit dat het Eindhovens Dagblad in deze zaak een WOB-verzoek heeft ingediend. Ook een college zonder CDA zou toch moeten weten dat openheid vooraf veel onrust kan vermijden, zo laat ze nog weten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.