Maaswater daalt: piek van afvoer bij Lith

10 januari 2012 om 14:45
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
1/3 Op controle bij hoogwater met Brabant Delta
De problemen met hoogwater blijven onze provincie bespaard. Op de meeste plekken blijft het water in Brabant dalen. Volgens Rijkswaterstaat is de top van de afvoer van de Maas nu bij Lith. De komende dagen valt er weinig regen. Daarom verwacht het waterschap Aa en Maas geen problemen.
Geschreven door

Het waterschap Brabantse Delta verwacht vrijdag nog een klein piekje te zien in de waterstand van de Maas. Maar volgens een woordvoerder heeft dat geen consequenties. "De rivier wordt bij ons al breder, dus het water heeft ook meer ruimte. Er is niets aan de hand."

Het waterschap Aa en Maas ziet dat het Maaswater nog steeds hoog is, maar dat het langzamerhand zakt. "Ook het peil in de Dieze, waar wij samen met het waterschap De Dommel water in laten stromen, is hoog, maar houdt het. Er lijken geen gekke dingen meer te gebeuren."

Via Boxmeer, Cuijk en Grave bereikte het hoge water dinsdagnacht Den Bosch. Daar steeg het Maaspeil tot rond de 3,15 meter +NAP waar het normaal rond de 1 meter +NAP is.
Minder hoog dan vorig jaar
Volgens het waterschap blijft het waterpeil ruim onder het peil van de hoogwaterperiode van een jaar geleden. De Dommel, die de Dieze met de Maas verbindt, zal licht stijgen omdat het geen water kwijt kan in de Maas.
Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...