Sven Boekhorst uit Den Bosch introduceert eigen skates

10 januari 2012 om 01:20
nl
Sven Boekhorst uit Den Bosch gaat eind deze maand zijn eigen skates introduceren. De fabrikant Rollerblade, met wie Boekhorst samenwerkt, zal de schoenen op wieltjes uitbrengen. Boekhorst zelf heeft meegeholpen aan het ontwerp.
Geschreven door

Fans noemen de Bosschenaar de stille huurmoordenaar, in het Engels ook wel the silent assassin. Tussen de massa is het een verlegen mannetje. Op het parcours bijt Boekhorst echter flink van zich af. Mede daardoor werd hij wereldkampioen.
Zelf getest
Zijn karakter komt naar eigen zeggen terug in zijn skates. Zo is zijn bijnaam als tekst in het design verwerkt. Ook heeft hij 'zijn' skates mogen onderwerpen aan flinke testen. Zo probeerde Boekhorst zijn schoenen uit op plekken in heel het land. Hij deed stunts op herkenbare plekken als de Dam in Amsterdam, het PSV-stadion in Eindhoven en de Sint-Jan in Den Bosch. Boekhorst sprong onder andere over een schans en over een drie meter hoge pilaar.
Presentatie
Boekhorst toont zijn nieuwe skates 21 januari in de Bossche Verkadefabriek. Wethouder Huib van Olden zal de schoenen uitreiken. De Bossche skater sluit niet uit dat hij dan stunts zal doen. 'Het idee is om over de wethouder te springen. Alleen weet hij dat zelf nog niet', zegt Boekhorst lachend.
Documentaire
Overigens zal gelijktijdig met de introductie van de Rollerblade-skates een gelijknamige documentaire verschijnen. Daarin worden de stunts van de Bosschenaar getoond. Een trailer daarvan staat al online.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!