Occupy-beweging loopt op laatste benen

9 januari 2012 om 22:28
nl
Na drie maanden bestaat de Occupybeweging die onder meer actief is in Eindhoven nog uit een paar kleine groepjes. De demonstranten protesteren tegen de graaicultuur binnen de financiële sector.
Geschreven door

Begin november streken de demonstranten neer in Tilburg en Eindhoven. Het kampement in Tilburg werd een maand later opgeheven. In Eindhoven hebben de demonstranten hun tentenkamp nog wel opgeslagen. Daar staan zij tot zeker 19 januari op een parkeerplaats bij het Centraal station. De demonstranten hadden een verlenging van hun verblijf tot 1 maart aangevraagd. Het is onduidelijk of ze daarna mogen blijven.
Drugshandel
De gemeente constateerde eind december dat het karakter van Occupy in Eindhoven steeds minder gericht is op het uitdragen van een boodschap. Op het forum van de oppositiebeweging staan geruchten dat er drugshandel zou plaatsvinden op het kamp. Naar verluidt maakt een dealer de dienst uit in het kamp. Een bezoeker reageert: "Maar als ze niet waar zijn, is het nog steeds de vraag waarom Occupiers niet in staat zijn om op hun eigen forum te reageren en roddels te ontkrachten." Velen plaatsen hier op het forum vraagtekens bij en kondigen hun vertrek aan.
Andere steden
Ook andere tentenkampen blijven voorlopig staan. Wel zijn in Amsterdam de meeste tenten opgebroken. Een paar doorzetters bezetten nog een kwart van het Beursplein. Volgens de gemeente zijn het aantal incidenten en de overlast flink teruggelopen sinds er niet meer op het plein geslapen mag worden. In Den Haag staat nog een handvol demonstranten op het Malieveld, langs de weg die naar de A12 leidt. Per week wordt daar gekeken of de Occupiers mogen blijven. Ook in Rotterdam en Utrecht staan nog tenten.



App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!