Schoonmakers gaan door met protesten voor cao

10 januari 2012 om 00:10
nl
Schoonmakers uit heel Nederland zullen donderdag opnieuw demonstreren voor een betere cao. Dat heeft FNV Bondgenoten maandag bekendgemaakt. Eerder waren al protesten op het treinstation in Eindhoven en Den Bosch.
Geschreven door

Na kleinere acties op maandag, dinsdag en woensdag volgt donderdag een grote demonstratie. Met de mars hoopt de vakbond de aandacht van de werkgevers te trekken. Die zouden zich de afgelopen tijd opvallend stil hebben gehouden.
Onderhandelingen
De onderhandelingen over een nieuwe cao liepen vorige maand vast. Volgens de schoonmakers hebben zij normale eisen. Zo willen ze voldoende tijd om hun werk te doen. Ook eisen ze doorbetaling van het loon vanaf de eerste ziektedag. Nu zijn de eerste twee dagen voor eigen rekening.
Demonstraties
De schoonmakers demonstreerden vorige week onder meer voor het hoofdkantoor van Philips in Amsterdam. Ook op de NS-stations van Den Bosch en Eindhoven werd actiegevoerd. Vooralsnog zonder resultaat; volgens de werkgevers is het eisenpakket van de bond onredelijk en komt het neer op een kostenstijging van twaalf procent.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!