'Erwin Vermeulen uit Veldhoven heeft dolfijnjager niet geduwd'

10 januari 2012 om 07:26
De Veldhovense activist Erwin Vermeulen ontkent ten stelligste dat hij in december een dolfijnjager een duw zou hebben verkocht, laat staan iemand te hebben mishandeld. Dat zegt zijn zus Astrid Vermeulen tegen het ANP. Ze heeft dit van de Japanse advocaat van haar broer gehoord.
Geschreven door

Vermeulen moet op 26 januari voor de rechtbank in Wakayama verschijnen, vertelt ze. "Hij gaat daar ook zijn onschuld bepleiten", benadrukt zijn zus.
Foto's
Vermeulen werd half december opgepakt toen hij foto's probeerde te maken van een transport van dolfijnen in het Japanse Tajii. Daarbij zou hij de jager hebben geduwd. Vermeulen is actief bij milieuorganisatie Sea Shepherd, die zich inzet tegen de walvisvangst.
Teleurgesteld in ministerie
De familie van Vermeulen is wat teleurgesteld in de rol die Buitenlandse Zaken speelt. "Mensen van het consulaat in Osaka zijn nu twee keer bij Erwin geweest. Dan vragen ze hoe het met hem gaat en of hij niets nodig heeft. Dat wordt dan doorgegeven aan het ministerie", vertelt Astrid Vermeulen. "Meer gebeurt er niet. Je zou van de Nederlandse overheid toch wat meer verwachten, zeker omdat hij al zo lang vastzit voor zoiets banaals."
Vrijdag gesprek
Vrijdag heeft de familie Vermeulen een gesprek op het ministerie van Buitenlandse Zaken. Dan wordt er gekeken of het departement nog meer kan doen.
Benefietconcert
Om de verdediging te kunnen financiëren, wordt er op zondag 22 januari in jongerencentrum Odeon in Veldhoven een benefietconcert gehouden. De advocatenkosten zijn hoog, verzekert de zus van Vermeulen.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...